Pentru mine, după zilele petrecute la „festivalul cărții” am rămas cu 9 titluri:
Carte
Avem astfel cele 3 volume de Shogun de James Clavell, din colecția adevăr, care nu au nevoie de nicio introducere.
Manualul de supravieţuire scris de Şerban Derlogea, profesor de aikido. Uitați ce este scris pe spatele cărții:
O carte pe care nu ai mai citit-o până acum… Viața este o junglă în care existența ta fizică este mereu pusă în pericol, fără ca tu să știi. Mai mult, o calamitate se poate întâmpla în orice moment: un accident de mașină, un cutremur, un atac terorist…
Știi ce să faci în vremuri de criză? Te-a învățat cineva cum să supraviețuiești în condiții extreme? Se poate întâmpla ca lucrurile să ia brusc o întorsătură neașteptată și tot ceea ce ai construit toată viața să se prăbușească pentru că nu ai știut ce să faci într-un moment crucial.
Manualul de supraviețuire nu este doar o carte. Este un ghid cu instrucțiuni precise. Pentru fiecare situație posibilă, ai o soluție pe care o poți implementa.”
Cartea face exact ceea ce promite, oferind soluții pentru situații de la atacul unui roi de albine până la calamități sau războaie. Are un conținut incredibil.
Despre Buzz Marketing probabil ați auzit deja. Despre autor, Mark Hughes ar trebui să afli că:
Hughes a câștigat notorietate după ce a convins autoritățile din orașul Halfway, Oregon, să-și schimbe numele în Half.com, Oregon – o performanță pe care revista Time a descris-o drept „unul dintre cele mai mari scandaluri de publicitate din Oregon”. istorie.” În ciuda unui buget mic, el a reușit să aducă numărul utilizatorilor Half.com de la zero, inițial, la opt milioane de oameni în doar trei ani, datorită puterii zvonului.
Următoarea carte, Bondars Can’t Fly , se declară un ghid al succesului (ca mii de alte cărți) și ne oferă câteva strategii pentru antrenamentul gândirii alternative. Sună frumos și datorită reducerii am plătit doar 5 lei pentru ea, așa că, de ce nu?:)
Câștigă timp de partea ta este cartea care te va sfătui cum să-ți gestionezi timpul în așa fel încât să câștigi veniturile unui director executiv cu timpul liber al unui pensionar.
Ohoho! Cine nu vrea asta? După ce am citit fraza unor prieteni, coada de la casă pentru această carte a crescut cu încă 3 persoane. : D Ce înțelegem din asta? Nu avem timp liber și vrem să facem bani! Vom vedea…
Cum să devii un Nimeni L-am câștigat pe twitter aseară. Astăzi, la lansare, Iulian Comănescu ne-a povestit despre carte că tratează mecanismele celebrității și mașinăria media, fără a se pretinde o lectură grea, ci dimpotrivă, chiar distractivă. A fost prezent și Radu Paraschivescu, care ne-a citit un pasaj din carte:
Călinescu apărea în birou în fiecare dimineață pe la ora șase, adormit, materializându-se parcă din ceața de afară sau din lumina de neon care se reflectă albastru în pereții văruiți cu încăpățânarea unei văduve dintr-un sat oltean, de mai multe ori pe an, la ordinele lui Adrian Sârbu.
Mulțimea adunată la prezentare s-a gândit puțin la cuvintele citate ( Ce facem? Aplaudăm? ) Și au început aplauzele.
Lansarea s-a încheiat și am asistat la achiziționarea a cel puțin 25 de How to Become a Nobody. Iți recomandăm!
Și în sfârșit, cine sunt eu?, de Mihail Muşat, este cartea cu care am început Bookfestul. Nu este o carte simplă, poate că nu este deloc o carte. În schimb, este un stimulent să pornești într-o călătorie de autocunoaștere, cu întrebări pe care dacă nu ți le-ai pus până acum, este momentul ideal să o faci!
Acum, marea întrebare… cu ce încep?!