Categories Floats

O sută de flotări – săptămâna 3, ziua 2

Căutând diverse exerciții pe site-uri am dat peste asta. Provocarea este aceasta: în urma antrenamentului descris acolo, în doar 6 săptămâni vei putea face 100 de flotări consecutive. Mărturiile celor care au încercat confirmă că se poate, deci ce mai așteptăm?:)

 

Am pornit cu testul inițial pentru a-mi evalua starea fizică actuală. Am reușit 43 de flotări până am căzut la pământ mai ud decât dacă stăteam în ploaie. După câteva minute în care am făcut cunoștință cu ce se afla sub canapea (bani!), am reușit să mă ridic și să văd ce am de făcut în continuare.

 

Testul spune că dacă am făcut mai mult de 20 de flotări, mai bine merg la săptămâna 3. 

 

Tabelul săptămânii arată astfel:

 

Ziua 1 – 5 seturi: 14, 18, 14, 14, iar la ultimul minim 20; Pauze de 60 de secunde între seturi.

Prima zi pentru mine a fost vineri, 12 iunie. Am reușit să fac toate flotările fără prea multe probleme, cedând la 24 de flotări în ultimul set.

 

Acum tocmai am terminat antrenamentul pentru ziua 2 – 5 seturi: 20, 25, 15, 15,> = (minim) 25. Ei bine, seria asta a fost mai grea, setul 5 fiind cel mai dificil. Se recomandă o pauză de o zi/două între exerciții de recuperare și o recomandare personală este să mănânci bine (întotdeauna!).

 

Totuși, pe site-ul lor nu am găsit informații despre cum pot combina antrenamentul cu antrenamentul la sală, pentru performanță maximă (și în principal pentru a evita epuizarea). Puteam să fac flotări în zilele fără sală sau înainte de antrenamentele de acolo. Voi încerca ambele variante și vă voi spune cum este mai bine.

 

Mențiuni:

 

– absolut oricine poate începe antrenamentul pentru că durează doar câteva minute pe zi, 3 zile pe săptămână

 

– flotările ajută foarte mult la rezistență, forță și cardio (inima)

– flotările se fac corect astfel:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *